Sunday, July 21, 2024

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας

Η τέχνη του να...

Επιστρέφοντας στη «δράση» και στην τακτική ανανέωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας onpodium.gr-The art...

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο...

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα...

Μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Το βιβλίο περιέχει συνολικά 150 μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου,...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης...

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την...
ΑρχικήΒιβλίαΜεγάλη προσφορά του...

Μεγάλη προσφορά του onpodium.gr – Διεκδικήστε το πρώτο ευρωπαϊκό βιβλίο Βιοoικονομίας (μεταφρασμένο στα ελληνικά)!

Ένα βιβλίο – προσφορά στην ακαδημαϊκή, επιχειρηματική και πολιτική κοινότητα! Δώρο σε έναν τυχερό αναγνώστη μας, από τον Καθηγητή του Τμ. Βιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνο Βοργιά, ο οποίος έχει τη μεταφραστική και επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης.

Βιοoικονομία: Η πλέον σύγχρονη οικονομία που απαντά στις προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, η οποία ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε, τον τρόπο που εργαζόμαστε και, το σημαντικότερο, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα γύρω μας.

Πρόκειται για καινοτόμα αναπτυξιακά μοντέλα που αναμένεται να χαρακτηρίζουν την οικονομία του άμεσου μέλλοντος, στα οποία η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας θα βελτιώνει κάθε άλλη πτυχή της πολυσύνθετης κοινωνικο-οικονομικής και περιβαλλοντικής πραγματικότητας.

Ο Καθηγητής Δρ. Κωνσταντίνος Βοργιάς υπογράφει τη μεταφραστική και επιστημονική επιμέλεια του πρώτου βιβλίου Βιοοικονομίας στην ελληνική γλώσσα (Εκδόσεις Τσότρας), το οποίο αποτελεί μετάφραση του πρώτου ευρωπαϊκού βιβλίου Βιοικονομίας (γραμμένο στα γερμανικά).

Αποτελεί τεράστια τιμή για την ιστοσελίδα μας, η απόφαση του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Βοργιά, Διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος της Βιοπληροφορικής του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ, να παρουσιάσει το βιβλίο του μέσω της ιστοσελίδας μας και να μας προσφέρει ένα αντίτυπο για έναν τυχερό αναγνώστη.

Παρακαλούμε θερμά, αναγνωρίστε αυτή την προσφορά που γίνεται στο αναγνωστικό κοινό του onpodium.gr – The art of sharing knowledge, στηρίξτε τη σελίδα μας στο Facebook και δώστε μας δύναμη για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Διαβάστε στη συνέχεια, το μήνυμα του Καθηγητή:

Με ιδιαίτερη χαρά και μετά από επίμονη εργασία, μπορώ να πω ότι έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στην ακαδημαϊκή, επιχειρηματική και πολιτική κοινότητα συμπαγή πληροφορία που αναδεικνύει τα σύγχρονα προβλήματα της οικονομίας, προσφέρει βασικές βιοτεχνολογικές γνώσεις πάνω στις οποίες αναμένεται να χτιστεί η νέα αειφόρος οικονομία και βάζει τα μοντέλα μετάβασης στην αναμενομένη νέα πραγματικότητα σε επιχειρηματικό και κοινωνικό πλαίσιο. Τέλος, συνδέει την βιοοικονομία με την καινοτομία και προτείνει τρόπους σχεδιασμού μιας βιώσιμης οικονομίας.

Καθ. Δρ. Κωνσταντίνος Ε. Βοργιάς

Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών

Οδηγίες για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό

Διάρκεια διαγωνισμού: 2/2/2019 έως και 14/2/2019. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 16/2/2019.

Μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνετε μέσω σχολιασμού στο σχετικό post που έχει αναρτηθεί στη σελίδα μας στο Facebook.

Στο σχόλιό σας θα πρέπει να δηλώνετε ότι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό.

Οποιοδήποτε σχόλιο δεν αναφέρει ότι αφορά σε συμμετοχή στο διαγωνισμό, για ευνόητους λόγους, δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντάς μας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση contests@onpodium.gr, σημειώνοντας εκεί το ονοματεπώνυμό σας και δηλώνοντας την επιθυμία σας να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό.

Επιλέξτε είτε σχόλιο είτε email (όχι και τους δύο τρόπους, καθώς κάθε συμμετέχοντας δικαιούται μόνο μία συμμετοχή στο διαγωνισμό). Προσοχή, το σχόλιο πρέπει να γίνει στο post της σελίδας μας στο Facebook και όχι κάτω από το άρθρο που διαβάζετε τώρα (ο χώρος σχολιασμού κάτω από τα άρθρα προσφέρεται για γενικό σχολιασμό και όχι για συμμετοχές σε διαγωνισμούς).

Σε όλα τα προηγούμενα, θα απαντήσουμε. Εάν, σε κάποιο σχόλιο / μήνυμα δεν έχουμε απαντήσει μέχρι και λίγες ώρες μετά τη λήξη του διαγωνισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε εκ νέου μαζί μας και αποκλειστικά μέχρι τις 15/2/2019 και ώρα 12:00, υποδεικνύοντάς μας το σχόλιο ή προωθώντας το email στο οποίο δεν σας απαντήσαμε (προσοχή: όχι αποστέλλοντας νέο email, αλλά προωθώντας το ήδη απεσταλμένο, ώστε να φαίνεται πότε έγινε η πρώτη αποστολή).

Ζητούμε την κατανόησή σας για τα ακόλουθα:

– Εάν ο λογαριασμός που διατηρείτε στο Facebook δεν είναι το ονοματεπώνυμό σας (π.χ. είναι κάποιο ψευδώνυμο, κάποιο τοπωνύμιο κ.ά.) και δεν επιθυμείτε να μας αποκαλύψετε (εφόσον κερδίσετε) το πραγματικό σας όνομα, ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε για την αποστολή/παραλαβή του δώρου σας, παρακαλείσθε να μη δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό.

– Εάν δεν επιθυμείτε να «δημοσιοποιηθεί» η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μπορείτε να επιλέξετε τη συμμετοχή μέσω email. Στην περίπτωση που ο νικητής είναι από τη λίστα των emails, θα αναφερθούν σε σχετικό σχόλιο στη σελίδα μας στο Facebook μόνο τα αρχικά του ονοματεπώνυμού του.

– Κάθε ένα προφίλ, κάθε μία διεύθυνση email και κάθε ένα ονοματεπώνυμο δικαιούται μία συμμετοχή. Παρακαλούμε, μην στέλνετε ταυτόχρονα και σχόλιο και email ή/και μην στέλνετε από το ίδιο email άλλο ονοματεπώνυμο ή/και μην στέλνετε το ίδιο ονοματεπώνυμο από διαφορετικό email. Επαλήθευση θα γίνει οπωσδήποτε, οπότε σας παρακαλούμε να μην δηλώστε συμμετοχή περισσότερο από μία φορά.

– Εάν κάποιος κάτοικος του εξωτερικού επιθυμεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, παρακαλείται να συνεννοηθεί με οικείο του πρόσωπο, κάτοικο Ελλάδας, ώστε να υπάρχει ταχυδρομική διεύθυνση εντός της χώρας για την αποστολή του δώρου. Εάν κληρωθεί άτομο που διαμένει στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αποστολής του δώρου σε ελληνική ταχυδρομική διεύθυνση, το δώρο θα περνά στον πρώτο κατά σειρά επιλαχόντα.

– Ο τρόπος διεξαγωγής της κλήρωσης για το δώρο του διαγωνισμού έχει ως εξής:

– Τα ονοματεπώνυμά σας θα τοποθετηθούν σε σχετική λίστα και θα «ανακατευτούν».

– Κάθε συμμετέχοντας θα αποκτήσει έναν αριθμό και με αυτόν τον αριθμό θα μπει στην κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω γεννήτριας τυχαίων αριθμών.

– Ο νικητής θα ενημερωθεί είτε με σχόλιο κάτω από το σχόλιό του στο σχετικό post της σελίδας μας στο Facebook είτε μέσω email στην περίπτωση που είχε δηλώσει συμμετοχή με αυτόν τον τρόπο. Εντός 48 ωρών, θα πρέπει να μας αποστείλει μήνυμα στο Messenger ή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση contests@onpodium.gr με τα στοιχεία του. Παρακαλούμε, για ευνόητους λόγους ασφάλειας, μην αποστείλετε με σχόλιο τα στοιχεία σας. Στην περίπτωση που ενημερωθήκατε μέσω του Facebook και επιλέξατε να μας στείλετε τα στοιχεία σας μέσω email (και όχι μέσω του Messenger δηλαδή), θα σας αποστείλουμε έναν κωδικό, τον οποίο θα πρέπει να τον γράψετε ως σχόλιο στο post του διαγωνισμού ή να μας τον στείλετε με σχετικό μήνυμα στο Messenger. Η αντιστοίχιση του κωδικού με το προφίλ στο Facebook που κέρδισε είναι απαραίτητη για την ταυτοποίησή  σας.

– Θα γίνουν όλες οι επαληθεύσεις που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύνολο της διαδικασίας, πέρα από το νικητή, θα κληρωθούν και δύο επιλαχόντες.

– Ο διαγωνισμός προβάλλεται σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερα των 18 ετών

– Ο διαγωνισμός διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου από το onpodium.gr, το οποίο ενεργεί σε συμφωνία με τον Καθ. Δρ. Κων/νο Βοργιά, ο οποίος προσφέρει το δώρο του διαγωνισμού

– Το Facebook δεν φέρει καμία ευθύνη για τον διαγωνισμό, ούτε διεξάγει / χορηγεί / υποστηρίζει το σύνολο ή κάποιο μέρος του διαγωνισμού

– Την ευθύνη για το διαγωνισμό και για την ανάδειξη του τυχερού και των επιλαχόντων την έχει αποκλειστικά το onpodium.gr

– Διαχειριστής και υπεύθυνος επικοινωνίας του onpodium.gr: Σωτήριος Γ. Μάιπας, sotgmaip [at] onpodium [.] gr

Continue reading

Η τέχνη του να διαφωνείς των Ed Tronick & Claudia M. Gold, από τις Εκδόσεις Πατάκη: Παρουσίαση και αξιολόγηση

Επιστρέφοντας στη «δράση» και στην τακτική ανανέωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας onpodium.gr-The art of sharing knowledge, εγκαινιάζουμε μία νέα κατηγορία αφιερωμάτων που αφορά σε παρουσιάσεις-αξιολογήσεις βιβλίων επιστημονικού, εκπαιδευτικού και πολιτισμικού περιεχομένου*. Το πρώτο βιβλίο που θα αξιολογήσουμε είναι το βιβλίο...

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο βιβλίο από τη Μαργαρίτα Κεφαλάκη

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα βιβλίο με ποίηση, ένα βιβλίο με σκέψεις και στιγμές δημιουργίας, ένα βιβλίο που, όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του, περιέχει λόγια, σκέψεις, ποίηση, τραγούδια, που αναζητούν...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης πολύ επιβαρυμένων περιοχών

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την απορρύπανση περιοχών που έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από περιβαλλοντικούς και επικίνδυνους για την υγεία ρύπους. Καθιερώθηκε από το Κογκρέσο μέσω της νομοθετικής πράξης CERCLA (Comprehensive Environmental Response,...