Saturday, February 24, 2024

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο...

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα...

Μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Το βιβλίο περιέχει συνολικά 150 μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου,...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης...

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την...

Κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην εποχή...

Φιλοξενούμε σήμερα στο onpodium.gr-The art of sharing knowledge, την κ. Φωτεινή Τζαβέλλα, Επίκουρο...
ΑρχικήΕκθέσειςH νέα ατομική...

H νέα ατομική έκθεση της ζωγράφου Χριστίνας Αδάμ στην γκαλερί «Αργώ»

Η γκαλερί «Αργώ», μία από τις παλαιότερες αθηναϊκές αίθουσες τέχνης, φιλοξενεί τη δεύτερη ατομική έκθεση της ζωγράφου Χριστίνας Αδάμ από τις 14 Νοεμβρίου έως και τις 9 Δεκεμβρίου 2017 στο κτήριο της στο Κολωνάκι (Νεοφύτου Δούκα 5, έναντι Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης).

Η Χριστίνα Αδάμ, ζωγράφος, δασκάλα καλλιτεχνικών και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Ελλάδος, αποτυπώνει στον καμβά με το δικό της μοναδικό τρόπο την ανθρώπινη φιγούρα μέσα στο ζωγραφικό χώρο και τα έργα της αποτελούν δημιουργήματα παραστατικής ζωγραφικής με εξπρεσιονιστικά στοιχεία. Η καλλιτέχνις πειραματίζεται με την υλικότητα και αρκετές φορές επεμβαίνει με κολλάζ πάνω στα έργα της. Όπως δήλωσε η ίδια στο onpodium.gr, καλλιτεχνικά της πρότυπα αποτελούν, μεταξύ άλλων, οι Modigliani, Picasso, Munch, Μπουζιάνης, Rembrand, Schiele και Twombly.

Όσοι επισκεφθείτε την έκθεση της Χριστίνας Αδάμ στην γκαλερί «Αργώ», ακόμα και εάν δεν έχετε ιδιαίτερη σχέση με το χώρο της Ζωγραφικής, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τον αρμονικό τρόπο με τον οποίο ενσωματώνει σε αρκετούς πίνακές της μικρά κομμάτια από εφημερίδες. Δείτε στη συνέχεια, ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα της.

Οι σπουδές της πάνω στη Ζωγραφική ξεκινούν το 1999, όταν άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα σχεδίου στο Φροντιστήριο Προετοιμασίας Σχεδίου του Τ. Ρήγα (1999-2002). Στη συνέχεια (2002-2007), σπούδασε Ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της με «άριστα». Ενδεικτικό των υψηλών επιδόσεών της αποτελεί το γεγονός ότι προτάθηκε τέσσερις φορές για υποτροφία. Από το 2008 έως το 2010, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών στο Κεντ του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκτός από τη Ζωγραφική, ασχολείται και με τη Γλυπτική και έχει παρακολουθήσει σχετικά μαθήματα από το εργαστήρι του Τ. Τρανού.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, η Χριστίνα Αδάμ εργαζόταν στο καλλιτεχνικό ινστιτούτο “Careof e Viafarini” στο Μιλάνο. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μερικές από τις οποίες είναι οι εξής:

2010: “Parallax AF”, La galleria, Royal Opera Arcade, Pall Mall, London, UK

2010: “MA Show”, University for the Creative Arts, Canterbury, UK

2010: “Canterbury Art Fair”, Kent Art Space, UK

2008: “EYES + I’s”, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Γκάζι

2005: “Poetry in Image”, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας

2004: “3rd Biennale of Students of Academy of Fine Arts in Greece”, Creta Maris Hotel

Το onpodium.gr βρέθηκε στη γκαλερί «Αργώ» και στη συνέχεια μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την έκθεση της ζωγράφου Χριστίνας Αδάμ.

Continue reading

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο βιβλίο από τη Μαργαρίτα Κεφαλάκη

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα βιβλίο με ποίηση, ένα βιβλίο με σκέψεις και στιγμές δημιουργίας, ένα βιβλίο που, όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του, περιέχει λόγια, σκέψεις, ποίηση, τραγούδια, που αναζητούν...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης πολύ επιβαρυμένων περιοχών

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την απορρύπανση περιοχών που έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από περιβαλλοντικούς και επικίνδυνους για την υγεία ρύπους. Καθιερώθηκε από το Κογκρέσο μέσω της νομοθετικής πράξης CERCLA (Comprehensive Environmental Response,...

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: 10+1 facts

Συγκεντρώσαμε 10+1 facts για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία έχουν έρθει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Η έρευνα για τις επιπτώσεις τους στην υγεία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά ήδη υπάρχουν στοιχεία που προβληματίζουν, στερώντας τους το...