Thursday, November 30, 2023

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο...

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα...

Μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Το βιβλίο περιέχει συνολικά 150 μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου,...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης...

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την...

Κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην εποχή...

Φιλοξενούμε σήμερα στο onpodium.gr-The art of sharing knowledge, την κ. Φωτεινή Τζαβέλλα, Επίκουρο...
ΑρχικήΒιβλίαΝέος διαγωνισμός: Διεκδικήστε...

Νέος διαγωνισμός: Διεκδικήστε 3 βιβλία (3-λεπτά Στήβεν Χώκινγκ, ΧΑΤΣΙΚΟ – Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ, Τα αξόδευτα)

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας, το onpodium.gr-The art of sharing knowledge διοργανώνει δύο νέους διαγωνισμούς, έναν την τρέχουσα περίοδο και έναν προς το τέλος του μήνα (Απρίλιος 2018). Επιθυμούμε, για ακόμη μία φορά, να σας ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας στηρίζετε και τους συνεργάτες μας που προσφέρουν τα δώρα των διαγωνισμών.

Θεωρούμε ότι η προσπάθειά μας για πολύ υψηλού επιπέδου άρθρα, αφιερώματα και συνεντεύξεις βρίσκει ανταπόκριση και είναι τιμή μας να σας έχουμε δίπλα μας στο ταξίδι μας στη γνώση και στον πολιτισμό. Πιστεύουμε σε ένα διαφορετικό και πολύ ποιοτικό διαδίκτυο και χρειαζόμαστε τη στήριξή σας.

Προτού αναφερθούμε στον τρέχοντα διαγωνισμό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τις προσεχείς ημέρες, εκτός από τον επόμενο διαγωνισμό, θα αναρτηθεί αποκλειστικό και μεγάλο αφιέρωμα στο Ενυδρείο Κρήτης με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. 

Όσον αφορά στο διαγωνισμό της τρέχουσας περιόδου (4-11/4/2018), θα κληρωθούν τα εξής τρία βιβλία:

Βιβλίο 1ης κλήρωσης: «3-λεπτά Στήβεν Χώκινγκ», Συγγραφείς: Paul Parsons και Gail Dixon, Μετάφραση: Μιχάλης Μικέδης, Εκδόσεις «Κλειδάριθμος»

Βιβλίο 2ης κλήρωσης: «ΧΑΤΣΙΚΟ – Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ», Συγγραφέας: Prats Lluís, Εικονογράφηση: Zuzanna Celej, Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη, Εκδόσεις: «Παπαδόπουλος» (παιδική λογοτεχνία, 10+ ετών)

Βιβλίο 3ης κλήρωσης: «Τα αξόδευτα», ένα από τα πρώτα αντίτυπα της Α’ έκδοσης της νέας ποιητικής συλλογής της συγγραφέας και ποιήτριας Βάσως Χαμαλέλη-Μπούκλα (Έκδοση: Βάσω Χαμαλέλη-Μπούκλα & Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων Χάρη Τζο Πάτση Μ.Ε.Π.Ε.).

Το onpodium.gr ευχαριστεί θερμά τις Εκδόσεις «Κλειδάριθμος» (ηλ. διεύθυνση, Facebook), τις Εκδόσεις «Παπαδόπουλος» (ηλ. διεύθυνση, Facebook) και τη συγγραφέα-ποιήτρια, κυρία Βασιλική Χαμαλέλη-Μπούκλα για την ευγενική προσφορά τους.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, γράψτε με σχόλιο στο post του διαγωνισμού στη σελίδα μας στο Facebook ποιο ή ποια βιβλία επιθυμείτε να διεκδικήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση contests@onpodium.gr αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο ή τους τίτλους των βιβλίων που σας ενδιαφέρουν. Σας παρακαλούμε, όμως, μην στέλνετε και με τους δύο τρόπους, γιατί κάθε ένα προφίλ / ονοματεπώνυμο / διεύθυνση email δικαιούται μόνο μία συμμετοχή με έναν από τους προαναφερθέντες τρόπους.

Διάρκεια διαγωνισμού από 4/4/2018 έως και 11/4/2018 και ώρα 23:59.

Οι τυχεροί και οι επιλαχόντες θα ανακοινωθούν στις 12/4/2018.

Παρακαλούμε, διαβάστε στο τέλος του παρόντος άρθρου, όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στη διενέργεια του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, μπορείτε να διαβάσετε μια σύντομη περιγραφή των τριών βιβλίων.

3-λεπτά Στήβεν Χώκινγκ, Πωλ Πάρσονς και Γκείλ Νίξον (2014), Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Στις 14 Μαρτίου (2018), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ένας από πιο σπουδαίους θεωρητικούς φυσικούς, ο Στήβεν Γουίλιαμ Χώκινγκ. Για περισσότερα από 50 χρόνια, πάλευε με την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis, ALS), αλλά δεν έχασε ποτέ την αγάπη του για τη γνώση και τη μετάδοση επιστημονικών γνώσεων στο ευρύ κοινό, την οποία έκανε πράξη μέσα από διαλέξεις, συγγραφικά έργα και συνεντεύξεις.

Σίγουρα, τις τελευταίες ημέρες, λόγω του θανάτου του μεγάλου αυτού φυσικού, θα έχετε ακούσει πολλά για τη ζωή του. Δεν θα επαναλάβουμε κάτι εδώ, απλά θα παραθέσουμε την ομιλία του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Το αντίτυπο του βιβλίου «3-λεπτά Στήβεν Χώκινγκ» των εκδόσεων «Κλειδάριθμος» αποτελεί μια ευγενική προσφορά του εκδοτικού οίκου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά καλογραμμένη έκδοση των συγγραφέων Πωλ Πάρσονς (πρώην εκδότης του BBC Focus) και Γκείλ Νίξον με πλούσιο εικονογραφημένο υλικό. Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου, χωρίζεται σε ενότητες των 3 λεπτών και το βιβλίο έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνεται πολύ εύκολα κατανοητή η πληροφορία που παρουσιάζεται (60 τρίλεπτα κείμενα).

Συγκινητικό είναι το γεγονός ότι το βιβλίο γράφτηκε όσο ήταν εν ζωή ο μεγάλος αυτός φυσικός και, άρα, δεν περιέχει το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του. Όμως, το στίγμα που άφησε ο Στηβεν Χώκινγκ στον κόσμο μας είναι τέτοιο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν θα πρέπει κιόλας να γραφτεί ένα τέτοιο κεφάλαιο για να προστεθεί σε επόμενη έκδοση. Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Πεθαίνουν ποτέ άραγε αυτοί οι λαμπροί άνθρωποι; Πέθανε ποτέ ο Αϊνστάιν μήπως;

Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του βιβλίου.

 

ΧΑΤΣΙΚΟ – Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ, Συγγραφέας: Prats Lluís, Εικονογράφηση: Zuzanna Celej (2017), Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Παιδική λογοτεχνία (10+ ετών)

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος, μόλις πριν λίγους μήνες, κυκλοφόρησαν το εν λόγω βιβλίο, το οποίο, πιστό στις ιδιαιτερότητες της παιδικής λογοτεχνίας, περιγράφει την ιστορία του Χάτσικο, του σκύλου που έγινε σύμβολο πίστης και αφοσίωσης.

Πρόκειται για μια πολύ συγκινητική ιστορία, βασισμένη στη σχέση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ του Καθηγητή Ουένο και του σκύλου του, Χάτσικο. Οι εικόνες της εικονογράφου Zuzanna Celej συνοδεύουν ιδανικά το βραβευμένο διήγημα του Lluìts Prats και ταξιδεύουν τους κάθε ηλικίας αναγνώστες στην εποχή της αληθινής αυτής ιστορίας.

Στη συνέχεια, θα παραθέσουμε αυτούσιο το τελευταίο κομμάτι του σχετικού Δελτίου Τύπου των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, όπου δίνονται ορισμένα ιστορικά στοιχεία για το Χάτσικο.

……………..

«[…]

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία του Χάτσικο

Ένας σκύλος ράτσας Ακίτα πλησιάζει στο τέλος της ζωής του όταν συμπληρώσει τα 10 έτη. Ο Χάτσικο έζησε 11 χρόνια και μερικούς μήνες, παρά το γεγονός πως μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη του έζησε σχεδόν σαν αδέσποτο. Φαίνεται πως η υπόσχεση που είχε δώσει στο αφεντικό του να τον περιμένει να γυρίσει, ήταν πιο σημαντική από τις κακουχίες.

Το 1934 οι κάτοικοι της περιοχής Σιμπούγια ζήτησαν από τον γλύπτη Τέρου Άντο να φιλοτεχνήσει ένα άγαλμα του Χάτσικο. Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, που τοποθετήθηκε στην πλατεία έξω από τον σταθμό του τρένου, έγιναν την ίδια χρόνια. Ο Χάτσικο ήταν παρών στην τελετή και πέθανε μερικούς μήνες αργότερα, στις 8 Μαρτίου του 1935.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το άγαλμα του Χάτσικο ανακυκλώθηκε. Μετά τη λήξη του πολέμου, φιλοτεχνήθηκε ένα νέο άγαλμα που φέρει την επιγραφή «Χάτσικο: Ο πιστός σκύλος».

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, στην επέτειο θανάτου του Χάτσικο, οι κάτοικοι της Σιμπούγια αποτίνουν φόρο τιμής στον πιο πιστό σκύλο αφήνοντας λουλούδια στο άγαλμά του.

Ο Χάτσικο ταριχεύτηκε και εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Τόκιο. Μέρος του σώματος του θάφτηκε δίπλα στον τάφο του καθηγητή Ουένο.

Έχουν γυριστεί δύο ταινίες εμπνευσμένες από τη ζωή του Χάτσικο: Η ιαπωνική Hachico monogatori (1987) και η αμερικανική Hachico, a dog’s story (2009) με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ.

[…]»

……………..

Πιθανότατα, αν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι θυμάστε κάθε σκηνή της ταινίας με τον Ρίτσαρντ Γκιρ και μάλλον θα θέλετε να δείξετε το trailer στα παιδιά σας, αλλά μήπως θα έπρεπε πρώτα να διαβάσουν το υπέροχο αυτό βιβλίο; Σας δίνουμε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα αντίτυπο του ΧΑΤΣΙΚΟ, αλλά ακόμα κι αν δεν κερδίσετε, μη διστάσετε να προμηθευτείτε αυτό το βιβλίο που θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά σας να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο τους τετράποδους φίλους μας.

Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του βιβλίου.

 

Τα αξόδευτα, Βάσω Χαμαλέλη-Μπούκλα (2018), Έκδοση: Βάσω Χαμαλέλη-Μπούκλα & Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων Χάρη Τζο Πάτση Μ.Ε.Π.Ε.

Το onpodium.gr εξασφάλισε και σας προσφέρει ένα από τα πρώτα αντίτυπα της Α’ έκδοσης της ποιητικής συλλογής «Τα αξόδευτα» της συγγραφέας και ποιήτριας Βάσως Χαμαλέλη-Μπούκλα.

Σε προηγούμενο άρθρο μας, αναφερθήκαμε εκτενώς στην ποιητική συλλογή των σαράντα δύο ποιημάτων της κυρίας Χαμαλέλη-Μπουκλα. Παρακαλούμε, κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί για να μεταφερθείτε στο αφιέρωμα.  

Περπατώντας στο χρόνο, φθάσατε στο σήμερα. Περπατώντας στο χώρο, φθάσετε εδώ που είστε σήμερα. Έχετε ζήσει όμορφες στιγμές, άσχημες στιγμές, όλες αληθινές στιγμές. Θυμηθείτε τον εαυτό σας παιδί, στα χρόνια της αθωότητας που μπορεί να ήταν περισσότερο σκληρά από όσο θα έπρεπε. Θυμηθείτε το πατρικό σας σπίτι […]

Παραθέτουμε εδώ, την οπτικοποιημένη εκδοχή του ποιήματος «Ο δράκος», την οποία ετοιμάσαμε τις προηγούμενες ημέρες στα πλαίσια του αφιερώματός μας στο νέο βιβλίο της κυρίας Χαμαλέλη-Μπούκλα. Το αντίτυπο που μπορείτε να διεκδικήσετε αποτελεί μία ευγενική προσφορά της ίδιας της ποιήτριας [το βίντεο παίζει και σε ποιότητα HD, αρκεί να ρυμίσετε κατάλληλα την ποιότητα προβολής πατώντας στην τροχαλία κάτω δεξιά].

Η κεντρική διάθεση της ποιητικής συλλογής της κυρίας Χαμαλέλη-Μπούκλα γίνεται από τον “Κήπο της Αίγινας”, Τηλ. 2297026424. Για να δείτε το βιβλίο, πατήστε εδώ.

Οδηγίες για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό & Σημαντικές πληροφορίες / διευκρινήσεις

Απαντήστε με σχόλιο στο post που έχει αναρτηθεί στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώστε μας ποιο βιβλίο επιθυμείτε να διεκδικήσετε. Μπορείτε να διεκδικήσετε είτε ένα, είτε δύο, είτε και τα τρία βιβλία.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντάς μας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση contests@onpodium.gr, σημειώνοντας εκεί το ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο ή τους τίτλους των βιβλίων που σας ενδιαφέρουν.

Σε όλα τα προηγούμενα, θα απαντήσουμε. Ενδεχομένως, να μην είμαστε σε θέση να απαντούμε άμεσα σε όλα λόγω των διακοπών του Πάσχα, αλλά θα απαντήσουμε οπωσδήποτε σε όλα. Εάν, σε κάποιο σχόλιο / μήνυμα δεν έχουμε απαντήσει μέχρι και λίγη ώρα μετά τη λήξη του διαγωνισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε εκ νέου μαζί μας και αποκλειστικά μέχρι τις 12/4/2018 και ώρα 12:00, υποδεικνύοντας το σχόλιο ή προωθώντας το email στο οποίο δεν σας απαντήσαμε (προσοχή: όχι αποστέλλοντας νέο email, αλλά προωθώντας το ήδη απεσταλμένο, όπου θα φαίνεται πότε έγινε η πρώτη αποστολή).

Ζητούμε την κατανόησή σας για τα ακόλουθα:

– Εάν ο λογαριασμός που διατηρείτε στο Facebook δεν είναι το ονοματεπώνυμό σας (π.χ. είναι κάποιο ψευδώνυμο, κάποιο τοπωνύμιο κ.ά.) και δεν επιθυμείτε να μας αποκαλύψετε (εφόσον κερδίσετε) το πραγματικό σας όνομα, ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε για την αποστολή/παραλαβή του δώρου σας, παρακαλείσθε να μη δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό.

– Εάν δεν επιθυμείτε να «δημοσιοποιηθεί» η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μπορείτε να επιλέξετε τη συμμετοχή μέσω email. Στην περίπτωση που ο νικητής είναι από τη λίστα των emails, θα αναφερθούν σε σχετικό σχόλιο στη σελίδα μας στο Facebook μόνο τα αρχικά του ονοματεπώνυμού του, αλλά στον εκάστοτε εκδοτικό οίκο θα δοθεί ολόκληρο το ονοματεπώνυμό του. Απόλυτη «μυστικότητα» δεν γίνεται να υπάρξει, καθώς μεσολαβούν πολλοί φορείς (π.χ. εκδοτικοί οίκοι, ταχυδρομικές υπηρεσίες).

– Κάθε ένα προφίλ, κάθε μία διεύθυνση email και κάθε ένα ονοματεπώνυμο δικαιούται μία συμμετοχή. Παρακαλούμε, μην στέλνετε ταυτόχρονα και σχόλιο και email ή/και μην στέλνετε από το ίδιο email άλλο ονοματεπώνυμο ή/και μην στέλνετε το ίδιο ονοματεπώνυμο από διαφορετικό email. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος νικητής είχε συμμετάσχει με πάνω από έναν τρόπο, το δώρο θα περνά στον πρώτο κατά σειρά επιλαχόντα. Επαλήθευση θα γίνει οπωσδήποτε, οπότε σας παρακαλούμε να μην δηλώστε μέρος περισσότερο από μία φορά.

– Εάν κάποιος κάτοικος του εξωτερικού επιθυμεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, παρακαλείται να συνεννοηθεί με οικείο του πρόσωπο, κάτοικο Ελλάδας, ώστε να υπάρχει ταχυδρομική διεύθυνση εντός της χώρας για την αποστολή του δώρου. Εάν κληρωθεί άτομο που διαμένει στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αποστολής του δώρου σε ελληνική ταχυδρομική διεύθυνση, το δώρο θα περνά στον πρώτο κατά σειρά επιλαχόντα. Ζητούμε την κατανόησή σας, αλλά την τρέχουσα περίοδο, το onpodium.gr δεν πραγματοποιεί αποστολές στο εξωτερικό.

– Θα πραγματοποιηθούν τρεις ξεχωριστές κληρώσεις, μία για κάθε βιβλίο. Ο τρόπος διεξαγωγής της κλήρωσης για κάθε ένα βιβλίο έχει ως εξής:

1. Τα ονοματεπώνυμά σας θα τοποθετηθούν σε σχετική λίστα και θα «ανακατευτούν».

2. Κάθε συμμετέχοντας θα αποκτήσει έναν αριθμό και με αυτόν τον αριθμό θα μπει στην κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω γεννήτριας τυχαίων αριθμών.

3. Από κάθε κλήρωση, θα προκύπτει ένας/μία νικητής/τρια και τέσσερις επιλαχόντες.

– Ο νικητής θα ενημερωθεί είτε με σχόλιο κάτω από το σχόλιό του στο σχετικό post της σελίδας μας στο Facebook είτε μέσω email στην περίπτωση που είχε δηλώσει συμμετοχή με αυτόν τον τρόπο. Εντός 48 ωρών, θα πρέπει να μας αποστείλει μήνυμα στο Messenger ή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση contests@onpodium.gr με τα στοιχεία του. Παρακαλούμε, για ευνόητους λόγους ασφάλειας, μην αποστείλετε με σχόλιο τα στοιχεία σας. Στην περίπτωση που ενημερωθήκατε μέσω του Facebook και επιλέξατε να μας στείλετε τα στοιχεία σας μέσω email (και όχι μέσω του Messenger δηλαδή), θα σας αποστείλουμε έναν κωδικό, τον οποίο θα πρέπει να τον γράψετε ως σχόλιο στο post του διαγωνισμού ή να μας τον στείλετε με σχετικό μήνυμα στο Messenger. Η αντιστοίχιση του κωδικού με το προφίλ στο Facebook που κέρδισε είναι απαραίτητη για την ταυτοποίησή  σας.

– Θα γίνουν όλες οι επαληθεύσεις που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύνολο της διαδικασίας, πέρα από το νικητή, θα κληρώνονται και τέσσερις επιλαχόντες.

– Ο διαγωνισμός προβάλλεται σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερα των 18 ετών

– Ο διαγωνισμός διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου από το onpodium.gr, το οποίο ενεργεί σε συμφωνία με τους φορείς που προσφέρουν τα δώρα του διαγωνισμού

– Τα βιβλία είναι μια ευγενική προσφορά των Εκδόσεων «Κλειδάριθμος» (3-λεπτά Στήβεν Χώκινγκ»), των Εκδόσεων «Παπαδόπουλος» (ΧΑΤΣΙΚΟ – Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ, παιδική λογοτεχνία) και της ποιήτριας Βάσως Χαμαλέλη-Μπούκλα (Τα αξόδευτα)

– Το Facebook δεν φέρει καμία ευθύνη για τον διαγωνισμό, ούτε διεξάγει / χορηγεί / υποστηρίζει το σύνολο ή κάποιο μέρος του διαγωνισμού

– Την ευθύνη για το διαγωνισμό και για την ανάδειξη των τυχερών την έχει αποκλειστικά το onpodium.gr

– Διαχειριστής και υπεύθυνος επικοινωνίας του onpodium.gr: Σωτήριος Γ. Μάιπας, sotgmaip [at] onpodium [.] gr

Επιμέλεια κειμένου: Μάιπας ΓΣ

Continue reading

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο βιβλίο από τη Μαργαρίτα Κεφαλάκη

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα βιβλίο με ποίηση, ένα βιβλίο με σκέψεις και στιγμές δημιουργίας, ένα βιβλίο που, όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του, περιέχει λόγια, σκέψεις, ποίηση, τραγούδια, που αναζητούν...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης πολύ επιβαρυμένων περιοχών

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την απορρύπανση περιοχών που έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από περιβαλλοντικούς και επικίνδυνους για την υγεία ρύπους. Καθιερώθηκε από το Κογκρέσο μέσω της νομοθετικής πράξης CERCLA (Comprehensive Environmental Response,...

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: 10+1 facts

Συγκεντρώσαμε 10+1 facts για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία έχουν έρθει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Η έρευνα για τις επιπτώσεις τους στην υγεία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά ήδη υπάρχουν στοιχεία που προβληματίζουν, στερώντας τους το...