Thursday, November 30, 2023

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο...

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα...

Μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Το βιβλίο περιέχει συνολικά 150 μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου,...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης...

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την...

Κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην εποχή...

Φιλοξενούμε σήμερα στο onpodium.gr-The art of sharing knowledge, την κ. Φωτεινή Τζαβέλλα, Επίκουρο...
ΑρχικήΒιβλίαΝέος διαγωνισμός: Χριστουγεννιάτικες...

Νέος διαγωνισμός: Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Τσαρλς Ντίκενς & 1 Σετ Ξύλινα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το 2019, ερχόμαστε ξανά κοντά σας με ένα νέο διαγωνισμό, επηρεασμένο από το πνεύμα των ημερών.

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, αρκεί να απαντήσετε σωστά σε μία ερώτηση που αφορά στον Κάρολο Ντίκενς, αγαπημένο συγγραφέα μικρών και μεγάλων.

Το διπλό δώρο είναι άκρως χριστουγεννιάτικο και αποτελείται από τα παρακάτω (ο νικητής / η νικήτρια θα παραλάβει και τα δύο δώρα):

«Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» του Τσαρλς Ντίκενς, προσφορά των Εκδόσεων «Μίνωας»

Οι Εκδόσεις Μίνωας πρωτοπορούν στο παιδικό βιβλίο και προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες βιβλία με γνωστούς ήρωες από το χθες και το σήμερα που αγαπούν τα παιδιά, όπως βιβλία με τη Ραπουνζέλ, τα Κουταβοφιλαράκια, τα Αυτοκίνητα, τους ήρωες του Toy Story και του Ψυχρά και Ανάποδα ΙΙ.

Website: https://minoas.gr/

Facebook page: https://www.facebook.com/minoaseditions/

Οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες είναι ένα μοναδικό βιβλίο που ξεχειλίζει από «Χριστούγεννα», από τη σειρά της Γαλάζιας Βιβλιοθήκης των Εκδόσεων Μίνωας.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

”Οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Τσαρλς Ντίκενς δεν έχουν πάψει να γοητεύουν τους μικρούς αναγνώστες. Χιονοσκέπαστες στέγες, τζάκια που σκορπούν ζεστασιά, μαγεία. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Στην πρώτη ιστορία ο Εμπενέζερ Σκρουτζ είναι ένας δύστροπος, γκρινιάρης και πικρόχολος άνθρωπος, χωρίς φίλους. Δεν απολαμβάνει τα Χριστούγεννα και πιστεύει ότι το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για όλους. Μια παγωμένη παραμονή Χριστουγέννων τρία Πνεύματα τον παίρνουν μαζί τους σε ένα απίστευτο ταξίδι για να του δείξουν πόσο λανθασμένη είναι η δυσάρεστη και κακότροπη συμπεριφορά του. Χάρη σε αυτό το μαγικό ταξίδι, ο Σκρουτζ μαθαίνει να αγαπά τα Χριστούγεννα αλλά και τους ανθρώπους γύρω του.

Η δεύτερη ιστορία, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι μια τρυφερή ιστορία γύρω από τις σκέψεις και τις αναμνήσεις που φέρνει στον καθένα μας το λαμπροστόλιστο σύμβολο των Χριστουγέννων”.

Ένα σετ ξύλινων χριστουγεννιάτικων στολιδιών (8 τεμάχια) Teoran House, προσφορά του anesishome

anesishome: Λευκά είδη, Ξενοδοχειακός & Επαγγελματικός Εξοπλισμός

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του e-shop της anesishome, εξοπλίστε το σπίτι σας με ό,τι χρειάζεστε και γραφθείτε στο newsletter της εταιρείας για να έχετε 10% έκπτωση στην επόμενή σας παραγγελία. H anesishome, μεταξύ άλλων, προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα για το σπίτι με τη δική της αποκλειστική σειρά Anesis. Εκμεταλλευτείτε τις προσιτές τιμές και την εκπληκτική ποιότητα!

Website: https://www.anesishome.gr/

Facebook page: https://www.facebook.com/anesishome/

Η ερώτηση του διαγωνισμού

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, παρακαλούμε, απαντήστε σωστά στην παρακάτω ερώτηση:

Ποιοι από τους παρακάτω είναι ήρωες του Κάρολου Ντίκενς;

Εμπενέζερ Σκρουτζ, Όλιβερ Τουίστ, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

Μεταβείτε στη σελίδα μας στο Facebook και δώστε τη σωστή απάντηση ως σχόλιο.

Οδηγίες για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό

Διάρκεια διαγωνισμού: 4/12/2019 έως και 9/12/2019. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11/12/2019.

Ο νικητής θα παραλάβει και τα δύο δώρα.

Μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνετε μέσω σχολιασμού στο σχετικό post που έχει αναρτηθεί στη σελίδα μας στο Facebook.

Στο σχόλιό σας θα πρέπει να απαντάτε σωστά στην ερώτηση του διαγωνισμού.

Οποιοδήποτε σχόλιο δεν δίνει απάντηση δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη για ευνόητους λόγους.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντάς μας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση contests@onpodium.gr, σημειώνοντας εκεί το ονοματεπώνυμό σας και την απάντηση.

Επιλέξτε είτε σχόλιο είτε email (όχι και τους δύο τρόπους, καθώς κάθε συμμετέχοντας δικαιούται μόνο μία συμμετοχή στο διαγωνισμό). Προσοχή, το σχόλιο πρέπει να γίνει στο post της σελίδας μας στο Facebook και όχι κάτω από το άρθρο που διαβάζετε τώρα (ο χώρος σχολιασμού κάτω από τα άρθρα στην ιστοσελίδα μας προσφέρεται για γενικό σχολιασμό και όχι για συμμετοχές σε διαγωνισμούς).

Σε όλα τα προηγούμενα, θα απαντήσουμε. Εάν, σε κάποιο σχόλιο / μήνυμα δεν έχουμε απαντήσει μέχρι και λίγες ώρες μετά τη λήξη του διαγωνισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε εκ νέου μαζί μας και αποκλειστικά μέχρι τις 10/12/2019 και ώρα 23:59, υποδεικνύοντάς μας το σχόλιο ή προωθώντας το email στο οποίο δεν σας απαντήσαμε (προσοχή: όχι αποστέλλοντας νέο email, αλλά προωθώντας το ήδη απεσταλμένο, ώστε να φαίνεται πότε έγινε η πρώτη αποστολή).

Ζητούμε την κατανόησή σας για τα ακόλουθα:

– Εάν ο λογαριασμός που διατηρείτε στο Facebook δεν είναι το ονοματεπώνυμό σας (π.χ. είναι κάποιο ψευδώνυμο, κάποιο τοπωνύμιο κ.ά.) και δεν επιθυμείτε να μας αποκαλύψετε (εφόσον κερδίσετε) το πραγματικό σας όνομα, ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε για την αποστολή/παραλαβή του δώρου σας, παρακαλείσθε να μη δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό.

– Εάν δεν επιθυμείτε να «δημοσιοποιηθεί» η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μπορείτε να επιλέξετε τη συμμετοχή μέσω email. Στην περίπτωση που κάποιος νικητής είναι από τη λίστα των emails, θα αναφερθούν σε σχετικό σχόλιο στη σελίδα μας στο Facebook μόνο τα αρχικά του ονοματεπώνυμού του.

– Κάθε ένα προφίλ, κάθε μία διεύθυνση email και κάθε ένα ονοματεπώνυμο δικαιούται μία συμμετοχή. Παρακαλούμε, μην στέλνετε ταυτόχρονα και σχόλιο και email ή/και μην στέλνετε από το ίδιο email άλλο ονοματεπώνυμο ή/και μην στέλνετε το ίδιο ονοματεπώνυμο από διαφορετικό email. Επαλήθευση θα γίνει οπωσδήποτε, οπότε σας παρακαλούμε να μην δηλώστε συμμετοχή περισσότερο από μία φορά.

– Εάν κάποιος κάτοικος του εξωτερικού επιθυμεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, παρακαλείται να συνεννοηθεί με οικείο του πρόσωπο, κάτοικο Ελλάδας, ώστε να υπάρχει ταχυδρομική διεύθυνση εντός της χώρας για την αποστολή του δώρου. Εάν κληρωθεί άτομο που διαμένει στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αποστολής του δώρου σε ελληνική ταχυδρομική διεύθυνση, το δώρο θα περνά στον πρώτο κατά σειρά επιλαχόντα.

Ο τρόπος διεξαγωγής της κλήρωσης για το δώρο του διαγωνισμού θα έχει ως εξής:

– Τα ονοματεπώνυμά σας θα τοποθετηθούν σε σχετική λίστα και θα «ανακατευτούν».

– Κάθε συμμετέχοντας θα αποκτήσει έναν αριθμό και με αυτόν τον αριθμό θα μπει στην κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω γεννήτριας τυχαίων αριθμών.

– Ο νικητής θα ενημερωθεί είτε με σχόλιο κάτω από το σχόλιό του στο σχετικό post της σελίδας μας στο Facebook είτε μέσω email στην περίπτωση που είχε δηλώσει συμμετοχή με αυτόν τον τρόπο. Εντός 48 ωρών, θα πρέπει να μας αποστείλει μήνυμα στο Messenger ή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση contests@onpodium.gr με τα στοιχεία του. Παρακαλούμε, για ευνόητους λόγους ασφάλειας, μην αποστείλετε με σχόλιο τα στοιχεία σας.

– Στην περίπτωση που ενημερωθήκατε μέσω του Facebook πως έχετε κερδίσει κάποιο από τα δώρα του διαγωνισμού, αλλά επιλέξατε να μας στείλετε τα στοιχεία σας μέσω email (και όχι μέσω του Messenger όπου η ταυτοποίηση είναι άμεση δηλαδή), θα σας αποστείλουμε έναν κωδικό, τον οποίο θα πρέπει να τον γράψετε ως σχόλιο στο post του διαγωνισμού ή να μας τον στείλετε με σχετικό μήνυμα στο Messenger. Η αντιστοίχιση του κωδικού με το προφίλ στο Facebook που κέρδισε είναι απαραίτητη για την ταυτοποίησή σας.

– Θα γίνουν όλες οι επαληθεύσεις που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύνολο της διαδικασίας, πέρα από το νικητή, θα κληρωθούν και δύο επιλαχόντες (και για εκείνους ισχύει η προθεσμία των 48 ωρών).

– Ο διαγωνισμός προβάλλεται σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερα των 18 ετών.

– Ο διαγωνισμός διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου από το onpodium.gr, το οποίο ενεργεί σε συμφωνία με τους φορείς που προσφέρουν τα δώρα του διαγωνισμού

– Το Facebook δεν φέρει καμία ευθύνη για τον διαγωνισμό, ούτε διεξάγει / χορηγεί / υποστηρίζει το σύνολο ή κάποιο μέρος του διαγωνισμού.

– Την ευθύνη για το διαγωνισμό και για την ανάδειξη του τυχερού και των επιλαχόντων την έχει αποκλειστικά το onpodium.gr.

– Διαχειριστής και υπεύθυνος επικοινωνίας του onpodium.gr: Δρ. Σωτήριος Γ. Μάιπας, sotgmaip [at] onpodium [.] gr.

Continue reading

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο βιβλίο από τη Μαργαρίτα Κεφαλάκη

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα βιβλίο με ποίηση, ένα βιβλίο με σκέψεις και στιγμές δημιουργίας, ένα βιβλίο που, όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του, περιέχει λόγια, σκέψεις, ποίηση, τραγούδια, που αναζητούν...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης πολύ επιβαρυμένων περιοχών

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την απορρύπανση περιοχών που έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από περιβαλλοντικούς και επικίνδυνους για την υγεία ρύπους. Καθιερώθηκε από το Κογκρέσο μέσω της νομοθετικής πράξης CERCLA (Comprehensive Environmental Response,...

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: 10+1 facts

Συγκεντρώσαμε 10+1 facts για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία έχουν έρθει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Η έρευνα για τις επιπτώσεις τους στην υγεία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά ήδη υπάρχουν στοιχεία που προβληματίζουν, στερώντας τους το...