Thursday, November 30, 2023

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο...

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα...

Μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Το βιβλίο περιέχει συνολικά 150 μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου,...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης...

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την...

Κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην εποχή...

Φιλοξενούμε σήμερα στο onpodium.gr-The art of sharing knowledge, την κ. Φωτεινή Τζαβέλλα, Επίκουρο...
ΑρχικήΓενικάΌταν η δίψα...

Όταν η δίψα για ζωή δίνει τα σπουδαιότερα μαθήματα. Υιοθετήστε το γατάκι της φωτογραφίας!

Σε κεντρική περιοχή της Αθήνας (Γουδή), το αρσενικό γατάκι της φωτογραφίας χτυπήθηκε αρκετά και εγκαταλείφθηκε μετά ύβρεων από το άτομο που το χτύπησε. Για καλή του τύχη, βρέθηκε εκεί ο υπογράφων και το περισυνέλλεξε, αλλά για επίσης καλή του τύχη, στο Δήμο Αθηναίων, λειτουργεί η υπηρεσία «Αστική Πανίδα», η οποία ασχολείται με την περισυλλογή, την περίθαλψη και την ευζωία των αδέσποτων ζώων. Ομολογουμένως, μία αξιέπαινη υπηρεσία, προϊόν πολιτισμού και ανθρωπιάς που ευτυχώς χαρακτηρίζει τη διοίκηση της πρωτεύουσας. Δυστυχώς, όμως, τόσο καλά οργανωμένη υπηρεσία δεν υπάρχει σε άλλους δήμους της χώρας.

Αφού το γατάκι μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες και, μετέπειτα, σε ασφαλή χώρο στην οικεία του υπογράφοντος, προγραμματίστηκε παράδοση του ζώου στην αρμόδια υπηρεσία μετά από 3 ημέρες. Δεν γινόταν πιο σύντομα εξαιτίας των προγραμματισμένων απεργιών.

Το γατάκι όταν έφθασε στον κτηνίατρο έμοιαζε πεθαμένο, αλλά, αφού ακολουθήθηκαν πιστά οι συμβουλές του κτηνιάτρου, άρχισε να συνέρχεται σταδιακά από το αρχικό σοκ. Επίσης, δεν έτρωγε απολύτως τίποτα, αλλά μετά από επιτυχημένη απόπειρα ταΐσματος στο στόμα με ειδική τροφή (τη δεύτερη ημέρα), ξεκίνησε να τρέφεται κανονικά. Το γατάκι πλύθηκε με προσοχή (τη δεύτερη ημέρα) και παρέμεινε σε ζεστό  και ασφαλές μέρος για 3 ημέρες με συνεχή φροντίδα (κοιμόταν δίπλα σε μπουκάλια με ζεστό νερό), αλλά και περιορισμό του σε συγκεκριμένο μικρό χώρο (για να αποφευχθεί νεότερος τραυματισμός). Του επιτράπηκαν μικρές βόλτες στο εσωτερικό του σπιτιού, αλλά για λίγο χρόνο και πάντα με επίβλεψη, ώστε να μην «τρυπώσει» κάπου.

Ακούστε τους ήχους που βγάζει όταν τρώει!

Στο τέλος της δεύτερης ημέρας της προσωρινής του φιλοξενίας, στάθηκε στα 3 του πόδια και άρχισε να εξημερώνεται. Τα νιαουρίσματα του έγιναν λιγότερο έντονα και, γενικά, το γατάκι ένιωσε μια φροντίδα που δεν είχε ξανανιώσει ποτέ. Θα είναι κρίμα να μη συνεχιστεί η φροντίδα αυτή.

Το γατάκι μεταφέρθηκε από τον υπογράφοντα σε κτηνιατρείο που συνεργάζεται με το Δήμο Αθηναίων, το οποίο βρίσκεται στη Νέα Ερυθραία. Δόθηκε σε καλά χέρια και του προσφέρθηκε η περίθαλψη που απαιτήθηκε για να συνέλθει πλήρως.

Λόγω αυξημένων υποχρεώσεων του υπογράφοντος, ο οποίος έτυχε να έχει τον απαραίτητο χρόνο για τη φροντίδα του ζώου τις ημέρες εκείνες, αλλά και έλλειψης του διαθέσιμου χώρου, το γατάκι δίνεται για υιοθεσία μέσω του προγράμματος του Δήμου. Παρακαλείστε, όσοι μπορείτε πραγματικά να αγαπήσετε και να συζήσετε με έναν τέτοιο τετράποδο φίλο, να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για την υιοθεσία του ζώου, το οποίο θα σας δοθεί υγιέστατο!

Η δύσκολη ώρα του αποχωρισμού με το δανεικό καλάθι μεταφοράς (από τον πρώτο κτηνίατρο που το είδε, πολύ αξιόλογος ιατρός)

Είναι εκπληκτική η δίψα του για ζωή και ο ρυθμός ανάρρωσής του ήταν μοναδικός. Τώρα πια, δεν μπορεί να το περιορίσει κανένας. Αναζητώντας ένα ανθρώπινο χέρι για χάδι, περιμένει εκείνη / εκείνον που μπορεί να του χαρίσει αυτό το χέρι που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Ο κωδικός του είναι ΑΚ 18/432 και μπορείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον και να το υιοθετήσετε άμεσα στα τηλέφωνα 210 3239201-202 (καθημερινά από τις 07:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ) της Αστικής Πανίδας. Εναλλακτικά, αν δεν μπορέσετε να επικοινωνήσετε με την Αστική Πανίδα, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας κατευθύνουμε.

Η ανάγκη για υιοθέτηση είναι άμεση, καθώς το γατάκι έχει συνέλθει πλήρως και δεν υπάρχει λόγος να είναι περιορισμένο. Παρακαλούμε θερμά, κοινοποιήστε το παρόν άρθρο!

Τις προσεχείς ημέρες, το onpodium.gr-The art of sharing knowledge θα πραγματοποιήσει εκτενές αφιέρωμα στο μοναδικό έργο της Αστικής Πανίδας και θα γίνουν εκτεταμένες προσπάθειες για να υιοθετηθούν και άλλα ζώα που φιλοξενούνται από αυτήν την υπηρεσία του Δήμου.

Υιοθετήστε ένα ζωάκι! Μην αγοράσετε τον επόμενο καλύτερό σας φίλο! Δώστε μια ευκαιρία στις ταλαιπωρημένες αυτές ψυχές, ώστε να μην ξαναβρεθούν στο δρόμο!

Κείμενο: Σωτήριος Γ. Μάιπας

 

Continue reading

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο βιβλίο από τη Μαργαρίτα Κεφαλάκη

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα βιβλίο με ποίηση, ένα βιβλίο με σκέψεις και στιγμές δημιουργίας, ένα βιβλίο που, όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του, περιέχει λόγια, σκέψεις, ποίηση, τραγούδια, που αναζητούν...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης πολύ επιβαρυμένων περιοχών

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την απορρύπανση περιοχών που έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από περιβαλλοντικούς και επικίνδυνους για την υγεία ρύπους. Καθιερώθηκε από το Κογκρέσο μέσω της νομοθετικής πράξης CERCLA (Comprehensive Environmental Response,...

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: 10+1 facts

Συγκεντρώσαμε 10+1 facts για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία έχουν έρθει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Η έρευνα για τις επιπτώσεις τους στην υγεία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά ήδη υπάρχουν στοιχεία που προβληματίζουν, στερώντας τους το...