Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο...

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα...

Μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Το βιβλίο περιέχει συνολικά 150 μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου,...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης...

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την...

Κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην εποχή...

Φιλοξενούμε σήμερα στο onpodium.gr-The art of sharing knowledge, την κ. Φωτεινή Τζαβέλλα, Επίκουρο...
ΑρχικήΔιαγωνισμοίΝέος διαγωνισμός! Αυτοκίνητο:...

Νέος διαγωνισμός! Αυτοκίνητο: 2,5 αιώνες προσφοράς στην επιστήμη, στην τέχνη και την καθημερινότητα

Διεκδικήστε 1 διπλό εισιτήριο εισόδου στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και 1 διπλό εισιτήριο για τον προσομοιωτή F1 για έναν τυχερό αναγνώστη του onpodium.gr!

Με αφορμή τη συμπλήρωση 2,5 αιώνων από την κατασκευή του πρώτου αυτοκινούμενου οχήματος από τον Nicolas Jοseph Cugnot (1769, Γαλλία), αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και να διοργανώσουμε διαγωνισμό για ένα διπλό εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο, το οποίο δίνεται μαζί με ένα διπλό εισιτήριο για τον προσομοιωτή Formula 1 που διαθέτει αυτό το μοναδικής ομορφιάς μουσείο.

Τα εισιτήρια αποτελούν μία ευγενική προσφορά του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, το οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως για την ευκαιρία που δίνει σε έναν τυχερό αναγνώστη του onpodium.gr να απολαύσει την απόλυτη μαγεία ενός ταξιδιού στην ιστορία της αυτοκίνησης και να θαυμάσει μοναδικά μοντέλα – έργα τέχνης, μαζί με όποιον εκείνος/η θέλει. Επιπλέον, ποιος θα έλεγε όχι σε μια προσομοίωση F1;

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου δημιουργήθηκε από έναν οδηγό αγωνιστικών οχημάτων που είχε ως στόχο να δημιουργήσει μία μικρή συλλογή από αυτοκίνητα, η οποία όλο και μεγάλωνε μέχρι που έγινε το Μουσείο που είναι σήμερα. Ένα Μουσείο που αποτελεί προσφορά του ιδρυτή του, του κ. Θεόδωρου Ν. Χαραγκιώνη, στο σύνολο της χώρας, ο οποίος, χωρίς να φοβάται το επιχειρηματικό ρίσκο μιας τέτοιας προσπάθειας, δημιούργησε με πολύ κόπο ένα σύγχρονο εκθεσιακό χώρο με υψηλή ιστορική αξία, αλλά και με κάτι παραπάνω από υψηλή αισθητική.

Στο Μουσείο, μπορείτε να θαυμάσετε περίπου 300 αυτοκίνητα, τα οποία κατηγοριοποιούνται σε 8 ομάδες: Antique, Veteran, Vintage, Post Vintage, Classic, Post Classic, Modern και Contemporary.

Ford Model “N”, 1906, Veteran

Lincoln Sport Roadster Model L151, 1927, Vintage

Chrysler Imperial Crown Convertible, 1959, Classic

Maserati Merak SS, 1978, Modern

Εντάξει, ξέρουμε ότι το περιμένατε πώς και πώς. Δείτε και μερικές Ferrari…

Εδώ είστε ή πήγατε ήδη στο Μουσείο; Έχουμε και άλλα να πούμε για αυτόν το μοναδικό χώρο που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, μόλις 2-3 λεπτά από το σταθμό της Βικτώριας (ΜΕΤΡΟ, Γραμμή 1). Μην ξεχνάτε και το διαγωνισμό!

Πέρα από τη μόνιμη έκθεση, φιλοξενούνται και θεματικές εκθέσεις, όπως η έκθεση για τα 100 χρόνια της Aston Martin, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2013.

Ήδη παραγγείλαμε στην Aston Martin να μας φτιάξει ξανά το αυτοκίνητο της φωτογραφίας, για να σας το χαρίσουμε σε επόμενη κλήρωση. Δεν σοβαρολογούμε…

Εκτός από τις εκθέσεις των οχημάτων, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, πιστό στο σκοπό του, επενδύει στην εκμάθηση της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς των νέων, διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και πρωτοπορεί, καθώς διοργανώνει καλλιτεχνικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Επιπλέον, στους χώρους του, έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα και εκδηλώσεις μόδας. Στις εγκαταστάσεις του Μουσείου, λειτουργεί επίσης ένα υπερσύγχρονο αμφιθέατρο 204 θέσεων με δυνατότητα 3D προβολών και με τρίγλωσσο μεταφραστικό σύστημα. Και να μην ξεχνάμε τον προσομοιωτή F1, αλλά και το κατάστημα στην έξοδο του Μουσείου με αντικείμενα που σίγουρα ενθουσιάζουν μικρά και μεγάλα παιδιά!

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου λειτουργεί από Δευτέρα έως και Κυριακή, με διευρυμένο ωράριο τα Σαββατοκύριακα (11:00 – 18:00, ενώ τις καθημερινές το ωράριο είναι 10:00 – 14:00). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Μουσείου, παρακαλείστε να ελέγξετε την ιστοσελίδα του, πατώντας εδώ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε Κυριακή στις 12:30 πραγματοποιείται ξενάγηση για τους επισκέπτες.

Χωρίς να θέλουμε να σας χαλάσουμε την καλή διάθεση, θα ήταν σημαντική παράλειψη από μέρους μας να μην σας υπενθυμίσουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΕΙ ΑΛΚΟΟΛ. Τα γνωρίζετε καλά αυτά, έτσι δεν είναι; Τα τηρείτε όμως; Ειδικά τώρα στις γιορτές, τα τηρήσατε όλα κατά γράμμα… Σωστά;

Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μας να σας ζητήσουμε να στηρίξετε την ιστοσελίδα επιστημονικού, εκπαιδευτικού και πολιτισμικού περιεχομένου onpodium.gr – The art of sharing knowledge, κάνοντας “like” στη σελίδα της στο Facebook. Ένα απλό κλικ είναι που, όμως, εμάς μάς επιτρέπει να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας. Ένα “like” πλήρως ανταποδοτικό και σας το έχουμε αποδείξει με τους διαγωνισμούς μας, τα άρθρα μας, αλλά και όλα όσα έρχονται.

Για να πάρετε μέρος στην κλήρωση, παρακαλείστε θερμά να αναζητήσετε είτε στη σελίδα μας στο Facebook είτε εντός της ιστοσελίδας την απάντηση στην εξής απλή ερώτηση:

Πώς λεγόταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στη Σύρο τη δεκαετία του ’70;

Στείλτε μας τη σωστή απάντηση είτε ως σχόλιο στο αντίστοιχο post του διαγωνισμού στη σελίδα μας στο Facebook (προσοχή, όχι στο χώρο των γενικών σχολίων κάτω από το άρθρο που διαβάζετε τώρα) είτε ως μήνυμα στο email contests@onpodium.gr. Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή με έναν μόνο από τους δύο τρόπους, καθώς κάθε ένας διαγωνιζόμενος δικαιούται αποκλειστικά και μόνο μία συμμετοχή.

Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 10/01/2019 έως και 17/01/2019 και ώρα 23:59. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μέσω γεννήτριας τυχαίων αριθμών στις 19/01/2019. Θα κληρωθεί ένας τυχερός και δύο επιλαχόντες. Ο τυχερός θα έχει στη διάθεσή του 48 ώρες από τη στιγμή που θα ειδοποιηθεί για να αποδεχθεί το δώρο του. Εάν περάσει το χρονικό διάστημα των 48 ωρών, το δώρο περνά στον πρώτο κατά σειρά επιλαχόντα και ακολουθείται η ίδια διαδικασία.

Το δώρο θα έχει ισχύ μέχρι και 17/03/2019. Η μεγάλη αυτή διάρκεια ορίστηκε, ούτως ώστε, εάν ο νικητής/ρια είναι φοιτητής/τρια, να μην έχει υποχρεώσεις εξεταστικής περιόδου και να μπορεί να προγραμματίσει με ευκολία την επίσκεψή του/ης μαζί με το άτομο που θα τον/ην συνοδεύσει.

Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό και θερμές ευχές για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2019!

Πηγή φωτογραφικού υλικού: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Ιουλιανού 33-35 & Γ’ Σεπτέμβριου 74-78, Αθήνα

http://www.hellenicmotormuseum.gr/el/

https://www.facebook.com/HellenicMotorMuseum?fref=ts

https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g189400-d2665638-Reviews-Hellenic_Motor_Museum-Athens_Attica.html

Οδηγίες για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό

Μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνετε μέσω σχολιασμού στο σχετικό post που έχει αναρτηθεί στη σελίδα μας στο Facebook. Στο σχόλιό σας θα πρέπει να απαντήσετε στην ερώτηση του διαγωνισμού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντάς μας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση contests@onpodium.gr, σημειώνοντας εκεί το ονοματεπώνυμό σας και απαντώντας στην ερώτηση του διαγωνισμού.

Σε όλα τα προηγούμενα, θα απαντήσουμε. Εάν, σε κάποιο σχόλιο / μήνυμα δεν έχουμε απαντήσει μέχρι και λίγες ώρες μετά τη λήξη του διαγωνισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε εκ νέου μαζί μας και αποκλειστικά μέχρι τις 18/01/2019 και ώρα 12:00, υποδεικνύοντάς μας το σχόλιο ή προωθώντας το email στο οποίο δεν σας απαντήσαμε (προσοχή: όχι αποστέλλοντας νέο email, αλλά προωθώντας το ήδη απεσταλμένο, ώστε να φαίνεται πότε έγινε η πρώτη αποστολή).

Ζητούμε την κατανόησή σας για τα ακόλουθα:

– Εάν ο λογαριασμός που διατηρείτε στο Facebook δεν είναι το ονοματεπώνυμό σας (π.χ. είναι κάποιο ψευδώνυμο, κάποιο τοπωνύμιο κ.ά.) και δεν επιθυμείτε να μας αποκαλύψετε (εφόσον κερδίσετε) το πραγματικό σας όνομα, ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε για την αποστολή/παραλαβή του δώρου σας, παρακαλείσθε να μη δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό.

– Εάν δεν επιθυμείτε να «δημοσιοποιηθεί» η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μπορείτε να επιλέξετε τη συμμετοχή μέσω email. Στην περίπτωση που ο νικητής είναι από τη λίστα των emails, θα αναφερθούν σε σχετικό σχόλιο στη σελίδα μας στο Facebook μόνο τα αρχικά του ονοματεπώνυμού του.

– Κάθε ένα προφίλ, κάθε μία διεύθυνση email και κάθε ένα ονοματεπώνυμο δικαιούται μία συμμετοχή. Παρακαλούμε, μην στέλνετε ταυτόχρονα και σχόλιο και email ή/και μην στέλνετε από το ίδιο email άλλο ονοματεπώνυμο ή/και μην στέλνετε το ίδιο ονοματεπώνυμο από διαφορετικό email. Επαλήθευση θα γίνει οπωσδήποτε, οπότε σας παρακαλούμε να μην δηλώστε συμμετοχή περισσότερο από μία φορά.

– Εάν κάποιος κάτοικος του εξωτερικού επιθυμεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, παρακαλείται να συνεννοηθεί με οικείο του πρόσωπο, κάτοικο Ελλάδας, ώστε να υπάρχει ταχυδρομική διεύθυνση εντός της χώρας για την αποστολή του δώρου. Εάν κληρωθεί άτομο που διαμένει στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αποστολής του δώρου σε ελληνική ταχυδρομική διεύθυνση, το δώρο θα περνά στον πρώτο κατά σειρά επιλαχόντα.

– Ο τρόπος διεξαγωγής της κλήρωσης για το δώρο του διαγωνισμού έχει ως εξής:

– Τα ονοματεπώνυμά σας θα τοποθετηθούν σε σχετική λίστα και θα «ανακατευτούν».

– Κάθε συμμετέχοντας θα αποκτήσει έναν αριθμό και με αυτόν τον αριθμό θα μπει στην κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω γεννήτριας τυχαίων αριθμών.

– Ο νικητής θα ενημερωθεί είτε με σχόλιο κάτω από το σχόλιό του στο σχετικό post της σελίδας μας στο Facebook είτε μέσω email στην περίπτωση που είχε δηλώσει συμμετοχή με αυτόν τον τρόπο. Εντός 48 ωρών, θα πρέπει να μας αποστείλει μήνυμα στο Messenger ή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση contests@onpodium.gr με τα στοιχεία του. Παρακαλούμε, για ευνόητους λόγους ασφάλειας, μην αποστείλετε με σχόλιο τα στοιχεία σας. Στην περίπτωση που ενημερωθήκατε μέσω του Facebook και επιλέξατε να μας στείλετε τα στοιχεία σας μέσω email (και όχι μέσω του Messenger δηλαδή), θα σας αποστείλουμε έναν κωδικό, τον οποίο θα πρέπει να τον γράψετε ως σχόλιο στο post του διαγωνισμού ή να μας τον στείλετε με σχετικό μήνυμα στο Messenger. Η αντιστοίχιση του κωδικού με το προφίλ στο Facebook που κέρδισε είναι απαραίτητη για την ταυτοποίησή  σας.

– Θα γίνουν όλες οι επαληθεύσεις που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύνολο της διαδικασίας, πέρα από το νικητή, θα κληρωθούν και δύο επιλαχόντες για κάθε μία κλήρωση.

– Ο διαγωνισμός προβάλλεται σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερα των 18 ετών

– Ο διαγωνισμός διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου από το onpodium.gr, το οποίο ενεργεί σε συμφωνία με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που προσφέρει τα δώρα του διαγωνισμού

– Το Facebook δεν φέρει καμία ευθύνη για τον διαγωνισμό, ούτε διεξάγει / χορηγεί / υποστηρίζει το σύνολο ή κάποιο μέρος του διαγωνισμού

– Την ευθύνη για το διαγωνισμό και για την ανάδειξη των τυχερών την έχει αποκλειστικά το onpodium.gr

– Διαχειριστής και υπεύθυνος επικοινωνίας του onpodium.gr: Σωτήριος Γ. Μάιπας, sotgmaip [at] onpodium [.] gr

Continue reading

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο βιβλίο από τη Μαργαρίτα Κεφαλάκη

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα βιβλίο με ποίηση, ένα βιβλίο με σκέψεις και στιγμές δημιουργίας, ένα βιβλίο που, όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του, περιέχει λόγια, σκέψεις, ποίηση, τραγούδια, που αναζητούν...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης πολύ επιβαρυμένων περιοχών

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την απορρύπανση περιοχών που έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από περιβαλλοντικούς και επικίνδυνους για την υγεία ρύπους. Καθιερώθηκε από το Κογκρέσο μέσω της νομοθετικής πράξης CERCLA (Comprehensive Environmental Response,...

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: 10+1 facts

Συγκεντρώσαμε 10+1 facts για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία έχουν έρθει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Η έρευνα για τις επιπτώσεις τους στην υγεία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά ήδη υπάρχουν στοιχεία που προβληματίζουν, στερώντας τους το...