Saturday, February 24, 2024

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο...

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα...

Μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Το βιβλίο περιέχει συνολικά 150 μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου,...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης...

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την...

Κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην εποχή...

Φιλοξενούμε σήμερα στο onpodium.gr-The art of sharing knowledge, την κ. Φωτεινή Τζαβέλλα, Επίκουρο...
ΑρχικήΑνθρωπιστικές Επιστήμες"Ενδυναμώνοντας οικογένειες και...

“Ενδυναμώνοντας οικογένειες και παιδιά: Πρόληψη και Προστασία” – Ημερίδα από τα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Πειραιά, Σάββατο 25/11/2017

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1990, τέθηκε σε ισχύ η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, η οποία είχε υιοθετηθεί από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους. Έκτοτε, έχουν γίνει πολλές σχετικές συζητήσεις και το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των παιδιών διευρύνεται συνεχώς. Ωστόσο, στην πράξη, καταγράφονται καθημερινά πολλές περιπτώσεις στις οποίες τα δικαιώματα των παιδιών καταπατώνται ακόμα και από τους ίδιους τους τους γονείς.

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής πραγματικότητας και των ιδιαιτεροτήτων που αυτή έχει επιβάλλει στην καθημερινότητα όλων μας, σε συνδυασμό με τη γενικότερη σύγχρονη κοινωνική κατάσταση και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις γνωστές από το παρελθόν και ευρέως εδραιωμένες μάστιγες, όπως τα ναρκωτικά και την ενδοοικογενειακή βία, η συζήτηση για τα δικαιώματα των παιδιών είναι αναγκαίο να διευρυνθεί και να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Πειραιά διοργανώνουν το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 ημερίδα με τίτλο: «Ενδυναμώνοντας οικογένειες και παιδιά: Πρόληψη και Προστασία». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καραολή & Δημητρίου 80. Η παρακολούθηση της ημερίδας (25/11/2017, 9:30-17:00) είναι δωρεάν και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Όσοι παρευρεθούν στην ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες ειδικών από τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το ΚΕΘΕΑ, το Συμβουλευτικό Σταθμό κακοποιημένων γυναικών Πειραιά, το Τζάνειο νοσοκομείο, το Μιχαλήνειο και άλλες δομές με σημαντική εμπειρία στο εν λόγω αντικείμενο και πλούσιο κοινωνικό έργο.

Η ημερίδα επικεντρώνεται στους θεσμούς και στο ρόλο τους, στην πρόληψη, στην προστασία και την υποστήριξη των παιδιών. Οι ομιλητές θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προστασία και τα δικαιώματα των παιδιών στην εποχή της κρίσης, την παραβατικότητα των παιδιών, τα αναμορφωτικά μέτρα, την υποστήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών και τις ιδιαίτερες ανάγκες των οικογενειών με παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, αλλά και την υποστήριξη των γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη ιστοσελίδα των Παιδικών Χωριών SOS, στην οποία θα βρείτε και τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής. Παρακαλούμε, πατήστε εδώ για να ανακατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του φορέα.

 

Χρήσιμες ιστοσελίδες

Για τη σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, πατήστε εδώ.

Για τη σύμβαση στα ελληνικά, πατήστε εδώ.

Για μια σύντομη εκδοχή της από τη UNICEF, πατήστε εδώ.

 

 

Continue reading

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο βιβλίο από τη Μαργαρίτα Κεφαλάκη

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα βιβλίο με ποίηση, ένα βιβλίο με σκέψεις και στιγμές δημιουργίας, ένα βιβλίο που, όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του, περιέχει λόγια, σκέψεις, ποίηση, τραγούδια, που αναζητούν...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης πολύ επιβαρυμένων περιοχών

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την απορρύπανση περιοχών που έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από περιβαλλοντικούς και επικίνδυνους για την υγεία ρύπους. Καθιερώθηκε από το Κογκρέσο μέσω της νομοθετικής πράξης CERCLA (Comprehensive Environmental Response,...

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: 10+1 facts

Συγκεντρώσαμε 10+1 facts για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία έχουν έρθει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Η έρευνα για τις επιπτώσεις τους στην υγεία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά ήδη υπάρχουν στοιχεία που προβληματίζουν, στερώντας τους το...