Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Μαυροχωρίου Καστοριάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε περίπου δύο μήνες, στις 26/12/2018, συμπληρώνονται 9 χρόνια από τα εγκαίνια του μουσείου «Κέρινων Ομοιωμάτων – Λαογραφίας και Προϊστορίας» του Μαυροχωρίου Καστοριάς, το οποίο απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Καστοριάς. Δημιουργός του μουσείου ήταν ο εκπαιδευτικός και καλλιτέχνης Δημήτρης Παναγιωτίδης, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Φανή, εργάστηκαν με πολύ μεράκι για να φτιάξουν ένα ιδιαίτερο λαογραφικό μουσείο που, μέσα από την αξιοποίηση κέρινων ομοιωμάτων, αναδεικνύει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, τα ήθη, τα τοπικά έθιμα και πολλά επαγγέλματα που χάνονται στη λήθη του χρόνου και του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Το μουσείο αποτελείται από δύο νεοκλασικά κτήρια και μία αυλή που μοιάζει με πλατεία χωριού. Στο πρώτο κτήριο, κυριαρχεί η αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου και διάφορα παραδοσιακού χαρακτήρα δωμάτια, όπως το δωμάτιο του αργαλειού και το πατητήρι. Στο δεύτερο κτήριο εκτίθενται μακέτες ναών και αρχοντικών, αλλά και πλήθος άλλων συλλογών.

Δείτε στη συνέχεια ένα σύντομο φωτογραφικό αφιέρωμα. Για να οργανώσετε μία επίσκεψή σας στο Μουσείο «Κέρινων Ομοιομάτων – Λαογραφίας και Προϊστορίας» Μαυροχωρίου Καστοριάς, καλέστε στο 2467074870.

Το onpodium.gr ευχαριστεί θερμά τους υπεύθυνους του μουσείου για το φωτογραφικό υλικό και για τις πληροφορίες που μοιράστηκαν μαζί μας.

More on this topic

Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ