«Κύματι θαλάσσης»: Η νέα ατομική έκθεση της ζωγράφου Μαριέττας Αντιόχου στην Γκαλερί «Αργώ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Γκαλερί «Αργώ» φιλοξενεί την τρέχουσα περίοδο (έως και 10 Μαρτίου 2018), στην αίθουσα  τέχνης της στο Κολωνάκι (Νεοφύτου Δούκα 5, έναντι Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης) την ατομική έκθεση της ζωγράφου Μαριέττας Αντιόχου με τίτλο «Κύματι θαλάσσης».

Η Μαριέττα Αντιόχου, απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, επηρεασμένη από την ομορφιά του ελληνικού τοπίου και του φωτός, σε αυτήν την πέμπτη της ατομική έκθεση, αποτυπώνει με ένα μοναδικό ζωγραφικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο το μεγαλείο του ελληνικού τοπίου.

Τα σημάδια που αφήνει το κύμα στην αμμουδιά, η ζωντάνια του νερού όλες τις εποχές του χρόνου σε φόντο είτε έγχρωμο είτε ασπρόμαυρο, οι πέτρες και τα κοχύλια που «ξεκουράζονται» στην αμμουδιά και περιμένουν να βραχούν από το κύμα της θάλασσας ταξιδεύουν τη σκέψη του επισκέπτη στο τοπίο της εικόνας και τον κάνουν να θέλει να περπατήσει δίπλα στο κύμα. Αν κλείσει τα μάτια του, ίσως και να το αισθανθεί…

Όπως μας δήλωσε η ίδια η κυρία Αντιόχου, τα έργα της είναι εμπνευσμένα από βιώματα που έχει η ίδια από την επαφή της με τη φύση. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αρκετά από τα έργα της παρούσας έκθεσης είναι εμπνευσμένα από την παραλία της Μεσσήνης κοντά στις εκβολές του Πάμισσου ποταμού.

Ιδιαίτερη εντύπωση μάς έκανε η χρήση του χαρτονιού (πασπαρτού), το οποίο αγκαλιάζοντας τα έργα με το σκουρόχρωμό του χρώμα, δίνει την αίσθηση ενός παραθύρου προς τη φύση, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το φυσικό τοπίο και το φως που το περιβάλλει.

Παραθέτουμε εδώ μερικά από τα έργα της έκθεσης και σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Γκαλερί Αργώ, ώστε να θαυμάσετε από κοντά το σύνολό της.

Κλείνοντας το σύντομο αυτό αφιέρωμα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κυρία Αντιόχου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 60 καλλιτέχνες που θα εκθέσουν αφιλοκερδώς έργα τους στην επικείμενη έκθεση της Γκαλερί Αργώ με τίτλο «60 καλλιτέχνες προσφέρουν έργα τους για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα». Η νέα αυτή ομαδική έκθεση (13/3 έως 31/3/2018) θα φιλοξενήσει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής και φωτογραφίας, τα οποία θα διατίθενται σε προσιτές τιμές, με το σύνολο των εσόδων να ενισχύει το υψίστης σημασίας ανθρωπιστικό έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Γκαλερί Αργώ, Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως και Παρασκευή: 10πμ-2μμ και 6μμ-9μμ,  Σάββατο: 11πμ-3μμ

http://argo-gallery.gr/

https://www.facebook.com/argogallery/ 

 

More on this topic

Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ