Μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου για μαθητές Δημοτικού, Σωτήριος Γ. Μάιπας, Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το βιβλίο περιέχει συνολικά 150 μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου, τα οποία έχουν ως στόχο αφενός να προσφέρουν εξάσκηση και βελτίωση της μαθηματικής αντίληψης των μαθητών και αφετέρου να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική συνείδησή τους, μέσω ενός πρωτότυπου τρόπου, βασισμένου στην ύλη των μαθηματικών των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου.

Η ρύπανση και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή, η εξοικονό­μηση ενέργειας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η σχέση των ανθρώπων με τα ζώα, οι περιβαλλοντικές επιδράσεις στην υγεία, αλλά και η ρύπανση του διαστημικού περιβάλλοντος είναι μερικά από τα ζητήματα που καλύπτονται στην παρούσα συλλογή μαθηματικών προβλημάτων.

Οι ασκήσεις χωρίζονται ενδεικτικά σε τρεις ομάδες διαβαθμισμένης δυσκολίας. Στόχος τους είναι να συντροφεύουν τον μαθητή από την τετάρτη δημοτικού μέχρι και την εισαγωγή του στο γυμνάσιο.

Εκτός από τη μετάδοση της περιβαλλοντικής γνώσης και πληροφορίας, αλλά και την εξάσκηση στα μαθηματικά, το βιβλίο, μέσω της ιδιαίτερης βαρύτητας που έχει δοθεί στις εκφωνήσεις, προσφέρεται και για εξάσκηση στην κατανόηση κειμένου.

Σταδιακά διαθέσιμο – σε χαμηλή τιμή – από 09/07/2021 στα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα

Το βιβλίο όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του εκδότη, όπου μπορείτε να βρείτε και σχετικό απόσπασμα:

https://siderisbooks.gr/product/mathimatika-provlimata/

More on this topic

Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ