Thursday, November 30, 2023

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο...

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα...

Μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Το βιβλίο περιέχει συνολικά 150 μαθηματικά προβλήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου,...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης...

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την...

Κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην εποχή...

Φιλοξενούμε σήμερα στο onpodium.gr-The art of sharing knowledge, την κ. Φωτεινή Τζαβέλλα, Επίκουρο...
ΑρχικήΒιβλίαΝέος διαγωνισμός! Ελληνικό...

Νέος διαγωνισμός! Ελληνικό Αλφάβητο & Σύγχρονη Σχολική Γραμματική για όλους: 2 μοναδικά βιβλία από τον Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη

Το Ελληνικό Αλφάβητο & Σύγχρονη Σχολική Γραμματική για όλους: Δύο μοναδικά βιβλία – κοσμήματα για κάθε σύγχρονη ελληνική βιβλιοθήκη από τον Καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη!

Με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων λειτουργίας, το onpodium.gr – The art of sharing knowledge σας δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσετε ένα από τα δύο προαναφερθέντα βιβλία ή και τα δύο αυτά βιβλία του σπουδαίου Έλληνα γλωσσολόγου.

Τα βιβλία, τα οποία σας τα παρουσιάζουμε στη συνέχεια, αποτελούν μία ευγενική προσφορά του Κέντρου Λεξικολογίας, το οποίο εκδίδει και τα γνωστά λεξικά της Νέας Ελληνικής, και του ίδιου του Καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη.

Όλα τα έργα του γνωστού Καθηγητή που έχουν εκδοθεί από το Κέντρο Λεξικολογίας αποτελούν, κατά τη γνώμη μας, δια βίου βοηθήματα ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας, αξίζουν θέση στη βιβλιοθήκη κάθε ελληνικού σπιτιού και αποτελούν επίσης σημαντική πολιτισμική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές Ελλήνων και όχι μόνο.

Προτού περάσουμε, όμως, στην παρουσίαση των βιβλίων και στις λεπτομέρειες του τρέχοντος διαγωνισμού, ας σταθούμε λίγο παραπάνω στη συμπλήρωση 2 χρόνων λειτουργίας του onpodium.gr!

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να θυμηθούμε μερικά από τα σημαντικότερα “επιτεύγματά” μας:

  • Δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο αφιέρωμα για το Ενυδρείο Κρήτης (φωτογραφικό υλικό, βίντεο, συνέντευξη και ebook – διαθέσιμο εδώ)
  • Δημιουργήσαμε δωρεάν εκδοτική υπηρεσία και προσφέραμε σε όλους δωρεάν το μυθιστόρημα «Ο γιος της». Μπορείτε να κατεβάσετε το ebook εδώ.
  • Μπήκαμε στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου της Πλατείας Κοτζιά και φωτογραφίσαμε την εκπληκτική τοιχογραφία των 113 τμ με όλη την ιστορία της Αθήνας, του μεγάλου ζωγράφου Γ. Γουναρόπουλου. Δείτε το αφιέρωμα εδώ.
  • Σας ταξιδέψαμε στη βιομηχανική ιστορία της Σύρου και σας δείξαμε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είχε κατασκευαστεί στη Σύρο το 1970! Δείτε το αυτοκίνητο και το αφιέρωμα στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης εδώ.
  • Σας ξεναγήσαμε στο αρχαιότερο εν ενεργεία παραδοσιακό ναυπηγείο της χώρας και στην ελληνική ναυπηγική παράδοση. Δείτε το αφιέρωμα εδώ.
  • Σας ξεναγήσαμε σε διάφορα μουσεία, όπως στο Οικομουσείο Φολεγάνδρου (πατήστε εδώ), στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας (πατήστε εδώ), στο Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη στην Άνω Σύρω (πατήστε εδώ) και στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Καστοριάς (πατήστε εδώ).
  • Σας δώσαμε την ευκαιρία να διεκδικήσετε βιβλία, εισιτήρια, ξύλινα σχολικά είδη και άλλα δώρα επιστήμης, εκπαίδευσης και πολιτισμού!
  • Επιπλέον, δημιουργήσαμε πριν λίγες ημέρες την πρωτοβουλία “Let’s go S.O.P.IN.G”, όπου S.O.P.IN.G: Students Over Profits Initiative – Greece, με απώτερο σκοπό την με κάθε τρόπο ενίσχυση των φοιτητών των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και την παρουσίαση του έργου των Ελλήνων επιστημόνων. Διαβάστε περισσότερα για το S.O.P.IN.G εδώ.


Για όλα τα προηγούμενα, αλλά και για τόσα άλλα αφιερώματα που προετοιμάσαμε, αλλά και για όσα έρχονται, χρειαζόμαστε τη στήριξή σας. Η προσπάθεια διαμοιρασμού γνώσης και πολιτισμού onpodium.gr – The art of sharing knowledge έχει ανάγκη τη στήριξή σας στα social media.

Ελάτε να φτιάξουμε μαζί ένα νέο, υγιές διαδίκτυο. Παρακαλούμε θερμά, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook. Λίγα δευτερόλεπτα υπόθεσή είναι που, όμως, εμάς μας δίνει καύσιμο για να καταφέρουμε τους στόχους μας.

Και, τώρα, ας περάσουμε στο λόγο για τον οποίο ανακατευθυνθήκατε σήμερα στην ιστοσελίδα μας!

Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε τα δύο βιβλία του Καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη και σας προσκαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό από 10/4/2019 έως και 20/4/2019, είτε μέσω σχολιασμού στο post της σελίδας στο Facebook είτε μέσω email στο contests@onpodium.gr.

Δείτε τις λεπτομέρειες ανά βιβλίο:

1ο βιβλίο

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

ΑΛΦΑΒΗΤΟ – ΓΡΑΦΗ – ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ

Γνωρίστε την περιπέτεια της ελληνικής γραφής, ενημερωθείτε για τη συνεισφορά της στον πολιτισμό της γραφής και μάθετε την ιστορία καθενός γράμματος ξεχωριστά!

Σε ένα μοναδικό έργο – προσφορά στους Έλληνες αυτής και κάθε επόμενης γενεάς, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιστήμονες, ο γλωσσολόγος Γεώργιος Μπαμπινιώτης, πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ και πρώην Υπουργός Παιδείας, παρουσιάζει με ιδιαιτέρως ελκυστικό τρόπο την εξέλιξη της ελληνικής γραφής από τα ιερογλυφικά και τη γραμμική Α μέχρι τη σημερινή της μορφή, την αισθητική διαμόρφωση των γραμμάτων και καθετί άλλο που αφορά στο ελληνικό αλφάβητο, όπως την επίδρασή του σε άλλα αλφάβητα.

Πρόκειται για μια πραγματικά υπέροχη εκδοτική πρόταση από το Κέντρο Λεξικολοξίας, εικονογραφημένη με έγχρωμες εικόνες, ανάμεσα στις οποίες θα βρείτε μία αναθηματική επιγραφή του Μ. Αλεξάνδρου (480-470 π.Χ.) και μια επιγραφή αττικού ψηφίσματος (~ 447 π.Χ.).

Ένα βιβλίο, που όπως διαβάζουμε στο πίσω μέρος του, «έχει γραφεί για να διαβάζεται». Ένα βιβλίο που σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι 28 αιώνων ελληνικής γραφής!

Για να διεκδικήσετε το βιβλίο «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ: ΑΛΦΑΒΗΤΟ – ΓΡΑΦΗ – ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ», σχολιάστε στο post της σελίδας μας στο Facebook (προσοχή όχι στα σχόλια κάτω από το άρθρο που διαβάζετε) αναφέροντας ότι σας ενδιαφέρει το εν λόγω βιβλίο ή απλά σημειώνοντας τον τίτλο του βιβλίου. Εναλλακτικά, αποστείλτε μας email στο contests@onpodium.gr. Προσοχή: Επιλέξτε μόνο έναν τρόπο για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό (είτε σχόλιο είτε email).

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν κερδίσετε στο διαγωνισμό, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την αγορά αυτού του βιβλίου – θησαυρού γνώσης για κάθε ελληνική βιβλιοθήκη! Πατήστε εδώ για μια μικρή περιήγηση στο βιβλίο, ώστε να διαπιστώσετε και εσείς την αξία του σπουδαίου αυτού έργου.

Ταυτότητα βιβλίου

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ: ΑΛΦΑΒΗΤΟ – ΓΡΑΦΗ – ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: KENTPO ΛEΞIKOΛOΓIAΣ Ι.Κ.Ε.

ΕΤΟΣ Α’ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2018

ΣΕΛΙΔΕΣ: 304

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14,5 Χ 21,0 εκ.

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ISBN:  978-960-9582-13-1

Κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του βιβλίου.

2ο βιβλίο

Ελληνική γλώσσα · Γραμματική · Σύνταξη: Σύγχρονη Σχολική Γραμματική για όλους

Σε μία ακόμα εξαιρετικής ποιότητας εκδοτική πρόταση από το Κέντρο Λεξικολογίας, ο Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, προσφέρει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό ένα, θα λέγαμε, δια βίου βοήθημα ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας.

Ένα βιβλίο που και αυτό έχει γραφτεί με τρόπο ελκυστικό και ευκολοδιάβαστο και που εξετάζει τους κανόνες της γραμματικής μαζί με τους κανόνες της σύνταξης. Εάν σύγχρονο βιβλίο γραμματικής, προϊόν της τεράστιας εμπειρίας των τεσσάρων δεκαετιών ενασχόλησης του συγγραφέα με την ελληνική γλώσσα, που αποτελεί ταυτόχρονα και ένα επίσης σύγχρονο συντακτικό βοήθημα.

Σχολική γραμματική και συντακτικό λοιπόν, όχι μόνο για μαθητές, αλλά για όλους! Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει εσάς και τα παιδιά σας να αναπτύξετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες στην ελληνική γλώσσα μέσα από την ορθή χρήση της.

Πρόκειται για κάτι πολύ παραπάνω από ένα απαραίτητο βοήθημα για το μαθητή που μαθαίνει να εκφράζεται σωστά στη γλώσσα του, για τον εκπαιδευτικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και για ένα βιβλίο που η ανάγνωσή του δεν κουράζει, καθώς αποφεύγονται μη απαραίτητες εξειδικευμένες έννοιες και αναλύσεις. Ένα βιβλίο που ο κάθε μαθητής που αγαπά το μάθημα της γλώσσας θα λατρέψει, καθώς το αξιοποιήσει άμεσα στην καθημερινή μελέτη του!

Ένα βιβλίο απαραίτητο για κάθε έναν που αγαπάει την ελληνική γλώσσα και θέλει να μάθει να τη χρησιμοποιεί σωστά!

Πατήστε εδώ για μια μικρή περιήγηση στο εσωτερικό του βιβλίου:

Για να διεκδικήσετε το βιβλίο «Ελληνική γλώσσα · Γραμματική · Σύνταξη: Σύγχρονη Σχολική Γραμματική για όλους», σχολιάστε στο post της σελίδας μας στο Facebook (προσοχή όχι στα σχόλια κάτω από το άρθρο που διαβάζετε) αναφέροντας ότι σας ενδιαφέρει το εν λόγω βιβλίο ή απλά σημειώνοντας τον τίτλο του βιβλίου. Εναλλακτικά, αποστείλτε μας email στο contests@onpodium.gr. Προσοχή: Επιλέξτε μόνο έναν τρόπο για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό (είτε σχόλιο είτε email).

Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο, ακόμα κι αν δεν κερδίσετε, σας προτείνουμε την αγορά αυτού του, όπως ήδη αναφέραμε, δια βίου βοηθήματος ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας. Καιρός να μάθουμε όλοι μας να μιλάμε σωστά ελληνικά λοιπόν!

Την αξία του έργου μπορείτε να τη διαπιστώσετε και εσείς πραγματοποιώντας μια μικρή περιήγηση στις σελίδες του εδώ.

Ταυτότητα βιβλίου

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ · ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ · ΣΥΝΤΑΞΗ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: KENTPO ΛEΞIKOΛOΓIAΣ Ι.Κ.Ε.

ΕΤΟΣ Α’ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2017

ΣΕΛΙΔΕΣ: 480

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17,0 x 24,0 εκ.

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ISBN:  978-960-9582-11-7

Κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του βιβλίου.

Το onpodium.gr – The art of sharing knowledge και ο υπογράφων του παρόντος κειμένου οφείλουν να ευχαριστήσουν δημοσίως θερμά τον κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη και το Κέντρο Λεξικολογίας για τη σημαντικότατη προσφορά των δύο βιβλίων.

Οδηγίες για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό

Διάρκεια διαγωνισμού: 10/4/2019 έως και 20/4/2019. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 23/4/2019.

Μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνετε μέσω σχολιασμού στο σχετικό post που έχει αναρτηθεί στη σελίδα μας στο Facebook.

Στο σχόλιό σας θα πρέπει να δηλώνετε ποιο βιβλίο σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και για τα δύο βιβλία.

Οποιοδήποτε σχόλιο δεν αναφέρει τίτλο βιβλίου δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη για ευνόητους λόγους.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντάς μας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση contests@onpodium.gr, σημειώνοντας εκεί το ονοματεπώνυμό σας και αναφέροντας τον τίτλο του βιβλίου που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και για τα δύο βιβλία.

Επιλέξτε είτε σχόλιο είτε email (όχι και τους δύο τρόπους, καθώς κάθε συμμετέχοντας δικαιούται μόνο μία συμμετοχή στο διαγωνισμό). Προσοχή, το σχόλιο πρέπει να γίνει στο post της σελίδας μας στο Facebook και όχι κάτω από το άρθρο που διαβάζετε τώρα (ο χώρος σχολιασμού κάτω από τα άρθρα στην ιστοσελίδα μας προσφέρεται για γενικό σχολιασμό και όχι για συμμετοχές σε διαγωνισμούς).

Σε όλα τα προηγούμενα, θα απαντήσουμε. Εάν, σε κάποιο σχόλιο / μήνυμα δεν έχουμε απαντήσει μέχρι και λίγες ώρες μετά τη λήξη του διαγωνισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε εκ νέου μαζί μας και αποκλειστικά μέχρι τις 22/4/2019 και ώρα 23:59, υποδεικνύοντάς μας το σχόλιο ή προωθώντας το email στο οποίο δεν σας απαντήσαμε (προσοχή: όχι αποστέλλοντας νέο email, αλλά προωθώντας το ήδη απεσταλμένο, ώστε να φαίνεται πότε έγινε η πρώτη αποστολή).

Ζητούμε την κατανόησή σας για τα ακόλουθα:

– Εάν ο λογαριασμός που διατηρείτε στο Facebook δεν είναι το ονοματεπώνυμό σας (π.χ. είναι κάποιο ψευδώνυμο, κάποιο τοπωνύμιο κ.ά.) και δεν επιθυμείτε να μας αποκαλύψετε (εφόσον κερδίσετε) το πραγματικό σας όνομα, ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε για την αποστολή/παραλαβή του δώρου σας, παρακαλείσθε να μη δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό.

– Εάν δεν επιθυμείτε να «δημοσιοποιηθεί» η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μπορείτε να επιλέξετε τη συμμετοχή μέσω email. Στην περίπτωση που κάποιος νικητής είναι από τη λίστα των emails, θα αναφερθούν σε σχετικό σχόλιο στη σελίδα μας στο Facebook μόνο τα αρχικά του ονοματεπώνυμού του.

– Κάθε ένα προφίλ, κάθε μία διεύθυνση email και κάθε ένα ονοματεπώνυμο δικαιούται μία συμμετοχή. Παρακαλούμε, μην στέλνετε ταυτόχρονα και σχόλιο και email ή/και μην στέλνετε από το ίδιο email άλλο ονοματεπώνυμο ή/και μην στέλνετε το ίδιο ονοματεπώνυμο από διαφορετικό email. Επαλήθευση θα γίνει οπωσδήποτε, οπότε σας παρακαλούμε να μην δηλώστε συμμετοχή περισσότερο από μία φορά.

– Εάν κάποιος κάτοικος του εξωτερικού επιθυμεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, παρακαλείται να συνεννοηθεί με οικείο του πρόσωπο, κάτοικο Ελλάδας, ώστε να υπάρχει ταχυδρομική διεύθυνση εντός της χώρας για την αποστολή του δώρου. Εάν κληρωθεί άτομο που διαμένει στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αποστολής του δώρου σε ελληνική ταχυδρομική διεύθυνση, το δώρο θα περνά στον πρώτο κατά σειρά επιλαχόντα.

Ο τρόπος διεξαγωγής της κλήρωσης για το δώρο του διαγωνισμού θα έχει ως εξής:

– Τα ονοματεπώνυμά σας θα τοποθετηθούν σε σχετική λίστα και θα «ανακατευτούν».

– Κάθε συμμετέχοντας θα αποκτήσει έναν αριθμό και με αυτόν τον αριθμό θα μπει στην κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω γεννήτριας τυχαίων αριθμών.

– Ο νικητής θα ενημερωθεί είτε με σχόλιο κάτω από το σχόλιό του στο σχετικό post της σελίδας μας στο Facebook είτε μέσω email στην περίπτωση που είχε δηλώσει συμμετοχή με αυτόν τον τρόπο. Εντός 48 ωρών, θα πρέπει να μας αποστείλει μήνυμα στο Messenger ή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση contests@onpodium.gr με τα στοιχεία του. Παρακαλούμε, για ευνόητους λόγους ασφάλειας, μην αποστείλετε με σχόλιο τα στοιχεία σας.

– Στην περίπτωση που ενημερωθήκατε μέσω του Facebook πως έχετε κερδίσει κάποιο από τα δώρα του διαγωνισμού, αλλά επιλέξατε να μας στείλετε τα στοιχεία σας μέσω email (και όχι μέσω του Messenger όπου η ταυτοποίηση είναι άμεση δηλαδή), θα σας αποστείλουμε έναν κωδικό, τον οποίο θα πρέπει να τον γράψετε ως σχόλιο στο post του διαγωνισμού ή να μας τον στείλετε με σχετικό μήνυμα στο Messenger. Η αντιστοίχιση του κωδικού με το προφίλ στο Facebook που κέρδισε είναι απαραίτητη για την ταυτοποίησή σας.

– Θα γίνουν όλες οι επαληθεύσεις που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύνολο της διαδικασίας, πέρα από το νικητή καθενός βιβλίου, θα κληρωθούν και δύο επιλαχόντες για κάθε βιβλίο (και για εκείνους ισχύει η προθεσμία των 48 ωρών).

– Ο διαγωνισμός προβάλλεται σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερα των 18 ετών.

– Ο διαγωνισμός διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου από το onpodium.gr, το οποίο ενεργεί σε συμφωνία με το Κέντρο Λεξικολογίας και τον κ. Γ. Μπαμπινιώτη.

– Το Facebook δεν φέρει καμία ευθύνη για τον διαγωνισμό, ούτε διεξάγει / χορηγεί / υποστηρίζει το σύνολο ή κάποιο μέρος του διαγωνισμού.

– Την ευθύνη για το διαγωνισμό και για την ανάδειξη του τυχερού και των επιλαχόντων την έχει αποκλειστικά το onpodium.gr.

– Διαχειριστής και υπεύθυνος επικοινωνίας του onpodium.gr: Δρ. Σωτήριος Γ. Μάιπας, sotgmaip [at] onpodium [.] gr.

Continue reading

Λόγια Μουσικής: Ένα νέο βιβλίο από τη Μαργαρίτα Κεφαλάκη

Από το δελτίο τύπου του βιβλίου: Τα ‘Λόγια Μουσικής’, της Μαργαρίτας Κεφαλάκη, είναι ένα βιβλίο με ποίηση, ένα βιβλίο με σκέψεις και στιγμές δημιουργίας, ένα βιβλίο που, όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του, περιέχει λόγια, σκέψεις, ποίηση, τραγούδια, που αναζητούν...

Superfund: “Success Stories” απορρύπανσης πολύ επιβαρυμένων περιοχών

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου, λειτουργεί στις ΗΠΑ ειδικό πρόγραμμα με αντικείμενο την απορρύπανση περιοχών που έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από περιβαλλοντικούς και επικίνδυνους για την υγεία ρύπους. Καθιερώθηκε από το Κογκρέσο μέσω της νομοθετικής πράξης CERCLA (Comprehensive Environmental Response,...

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: 10+1 facts

Συγκεντρώσαμε 10+1 facts για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία έχουν έρθει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Η έρευνα για τις επιπτώσεις τους στην υγεία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά ήδη υπάρχουν στοιχεία που προβληματίζουν, στερώντας τους το...